AUTOLOGNA PLAZMA (PRP)

BIOLOŠKA METODA POMLAĐIVANJA

Što je starenje?

Kao nezaobilazni životni proces, starenje nam donosi mnoge fizičke promjene koje ne bismo željeli. Gubitak tonusa i svježine kože, oštećenja i boranje kože, samo su neki od očiglednih znakova prolaska godina.

Proces starenja na koži se očituje kao gubitak njene elastičnosti; javljaju se bore na licu, a koža se stanjuje i pojavljuju se pjege. Najveći uzrok starenja su godine, ali i brojni drugi faktori, poput načina prehrane, stila života ili pak okoliš.Što je ACP metoda pomlađivanja?

Kada je riječ o pomlađivanju, ali i usporavanju procesa starenja lica, autologna kondicionirana plazma (ACP) danas je vodeći tretman estetske medicine. Tijekom anti-aging tretmana i pomlađivanja lica, mnoge žene su skeptične jer ne žele prkositi prirodi, no u ovom slučaju biološki potencijal organizma u potpunosti dolazi do izražaja.

Naime, sastavni dio ljudske krvi je i plazma koja, obogaćena faktorima rasta iz trombocita – stanica odgovornih za zgrušavanje krvi, aktivira fibroblaste te potiče regeneracijske procese mekih, ali i tvrdih tkiva. Učinkovitost primjene autolognog kondicioniranog seruma očituje se u stimulaciji složenog mehanizma stvaranja kolagena, ali i pojavom novih krvnih žila.Kako djeluje autologna plazma?

Ovom metodom pomlađivanja potiče se regeneracija kože i potkožnog tkiva. Dolazi do stvaranja novog kolagena, koji ubrzo vraća tonus opuštenoj koži. Autologna plazma primjenjuje se na sve tipove kože. Prvi rezultati primjene ove metode pomlađivanja vidljivi su u roku od tri do četiri tjedna, a potpuna regeneracija kolagena može se očekivati tri mjeseca nakon aplikacije.

ACP metoda primjenjuje se u nekoliko grana medicine, primjerice u ortopediji, plastičnoj kirurgiji, dermatologiji i dr.

Što tretiramo ACP metodom?

  • Idealan za pomlađivanje lica, evidentno smanjuje bore
  • Idealan tretman opuštene kože vrata i dekolte regije
  • Zatezanje kože ruku
  • Efikasno rješenje ćelavosti
  • Korekcija podočnjaka
  • Tretman ožiljaka i akni

Ova vodeća anti-aging terapija visokog je učinka, a primjenjuje se sigurno i bezbolno. Tretman traje svega 15-ak minuta, a učinci tretmana vidljivi su i do godine dana.
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.