BIOLOŠKA METODA LIJEČENJA

LIJEČENJE OŠTEĆENE HRSKAVICE ZGLOBOVA

Liječenje boli i artroze


Po izboru hrvatskih pacijenata

Najdoktori 7 godina zaredom!


Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već sedmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!Do zdravoga kuka bez noža, bolova i dugotrajnog oporavka

Bolni kukovi, ramena ili koljena mogu uvelike utjecati na kvalitetu života. Nakon posjeta liječniku mnoge pacijente upućuju na operaciju, koju onda ljudi odgađaju jer se boje bolova i dugotrajnog oporavka. Dobra je vijest da ne mora biti tako.

Zahvaljujući iznimnom napretku medicine, danas nismo više osuđeni isključivo na radikalnu ortopedsku kirurgiju jer se za tretmane i procedure liječenja u raznim medicinskim granama, pa tako i u ortopediji, koriste i biološke metode liječenja.

Samostalno obnavljanje tkiva

Kako su rasle spoznaje o mogućnostima obnavljanja ljudskog tkiva, jačala je i nada u prirodni oporavak bolnih i ozlijeđenih stanja naših zglobova, hrskavice, ligamenata i tetiva.

No samostalna regeneracija nakon bolesti ili traume moguća je samo kod nekih tkiva, a i ta se mogućnost s vremenom smanjuje. Zbog toga su znanstvenici, u istraživanjima regenerativnih pristupa liječenju raznih stanja, posebnu pozornost posvetili MSC stanicama i došli do doista impresivnih otkrića.

Liječenje ortopedskih problema

MSC stanice se dobivaju iz raznih vrsta tkiva – koštanog, masnog, hrskavičnog, mišićnog. Njihova snaga i moć leže u tome što one djeluju protuupalno te mogu regenerirati tkivo, pa se uspješno koriste za liječenje u ortopedskoj kirurgiji.

U Poliklinici Ribnjak MSC stanice koriste se za liječenje različitih ortopedskih stanja, poput artroze, ozljeda mišića, zglobne hrskavice te kod ozljede tetiva i ligamenata. Uzimaju ih iz masnog tkiva budući da je u ortopedskoj primjeni uzimanje ovih stanica iz koštane srži bolno, provodi se uz snažnu anesteziju i sa sobom nosi velike rizike. Osim toga, jedan gram masnog tkiva ima i do 500 puta više ovakvih stanica nego što ih ima koštana srž.

MSC stanice dobivene iz masnog tkiva, nakon što se posebnom metodom izdvoje, apliciraju se u željeno područje kako bi se potaknuli procesi obnove tkiva, a potom i izlječenje.


PROČITAJTE VIŠENARUČITE SE ZA ZAHVAT
REZULTATI KOJI GOVORE VIŠE NEGO RIJEČI

Poliklinika u brojevima

Višegodišnje iskustvo i predanost ljudskom zdravlju temelj su naše poliklinike012345678900123456789001234567890%

Briga za klijente

Vaše zdravlje nam je na prvom mjestu0123456789001234567890.012345678900123456789001234567890+

Uspješnih liječenja

Broj izliječenih ortopedskih pacijenata raste iz godine u godinu, na naše veliko zadovoljstvo01234567890

Godina najdoktori

Prema izboru hrvatskih pacijenata, već 7 godina zaredom osvajamo nagradu0123456789001234567890

Godina iskustva

S Vama kroz desetljeća unaprjeđujemo znanja i iskustva naših stručnjaka te uvodimo inovativne metode
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.