ORTOPEDIJA

Bol u koljenima

Dijagnosticiranje i pravilno liječenje bolova u koljenima

Što je bol u koljenima i kako nastaje?

Bol u koljenima nastaje radi oštećene odnosno potrošene hrskavice, meniskusa i ligamenata, ili radi prenaprezanja prilikom fizičkog rada ili aktivnosti.

Ozljeda koljena jedan je od najčešćih razloga posjeti ortopedu.

U Poliklinici Ribnjak tim vrhunskih specijalista ortopedije nudi cjelovito rješenje za liječenje vaših koljena.

Kako se bol u koljenima liječi?

Pravilna dijagnostika prvi je korak u liječenju. Naši specijalisti će Vam sa visokom sigurnošću utvrditi točno stanje vaših koljena. Već prema dijagnosticiranom stanju koljena, odredit ćemo vam terapiju. 

Neke od najčešćih metoda liječenja ozljeda koljena su:

1. Artroskopija koljena

Artroskopska operacija koljena minimalno je invazivan zahvat koji vraća funkciju Vašem koljenu i kao takav predstavlja zlatni standard u kirurškom liječenju. Od svih zglobova u tijelu, koljenski zglob je najčešće predmet artroskopije. Kroz standardne rezove kože, veličine do 2 cm, pristupa se zglobu, te se uz pomoć specijalnih instrumenata sanira ozlijeđena struktura. Ponekad je dovoljno zahvat ograničiti samo na ozlijeđeni meniskus. U slučaju većih oštećenja, trajanje se zahvata produžuje.

Zbog poštedne operacijske tehnike, okolno tkivo ostaje netaknuto i estetski rezultat znatno je prihvatljiviji. Također, tijek oporavka znatno je skraćen u odnosu na “klasični” operacijski zahvat, što pacijentu omogućuje brži povratak svakodnevnim aktivnostima.

2. Regeneracija zglobova

U pojedinim slučajevima, oštećenje koljena može se liječiti upotrebom matičnih stanica ili autologne kodicionirane plazme, te nekih dodatnih preparata. U velikom broju manjih ozljeda ili tek početaka degeneracije zglobova i mekih tkiva ove metode mogu vas poštediti operacije za čak sljedećih 10 godina!

Matične stanice imaju sposobnost diferencijacije (pretvaranja) u druge stanice. Koristeći to svojstvo, matične stanice apliciramo u ozljeđeni zglob čime se hrskavica ili tetiva zacijeli. Matične stanice se mogu uzimati iz masnog tkiva trbuha u lokalnoj anesteziji i nakon kraće obrade masnog tkiva, matične stanice se apliciraju. Efekat regeneracije može trajati i nekoliko godina.

Autologna plazma funkcionira na vrlo sličan način, no dobiva rse jednostavnijom metodom – iz vaše vlastite krvi odvajaju se faktori rasta koji se potom apliciraju u željeno mjesto – zglob ili mićić. Proces traje svega nekoliko minuta. Učinak autologne plazme je do 6 mjeseci.

3. Presađivanje meniskusa koljena

U slučajevima pucanja meniskusa koljena radimo presađivanje i šivanje meniskusa čime se vraća potpuna funkcija koljenu i uklanja bol. Ovaj zahvat provodi se u jednom danu, potpuno je siguran i provodimo ga svakodnevno u našoj ustanovi.

Cijene usluga

Artroskopija koljena – 12.000,00 kn

Matične stanice iz masnog tkiva – 25.000,00 kn

Matične stanice iz hrskavice uške – 22.000,00 kn

Autologna kondicionirana plazma – 1.200,00 kn

Artroskopsko šivanje meniska – 12.000,00 kn

Ove metode liječenja boli u koljenima omogućit će vam lagan pokret i vratiti vas u normalnu svakodnevicu. Provjerene metode koje koristimo radimo svakodnevno, već preko 15 godina sa preko 3000 zadovoljnih pacijenata.

Obratite nam se s povjerenjem.

Dr Milan Milošević

Osnivač Poliklinike

Dr. Milan Milošević, specijalist ortopedije i traumatologije s preko 20 godina iskustva, osnivač i ravnatelj Poliklinike Ribnjak, voditelj ortopedske klinike. Već 6 godina zaredom nagrađivan kao najdoktor po izboru hrvatskih pacijenata.


SAZNAJTE VIŠE


Radno vrijeme i kontakt

Obratite nam se 365 dana u godini, 24 sata dnevno za sve savjete. Odgovorit ćemo u najkraćem roku na sva Vaša pitanja, potpuno besplatno

Pon – Pet
8:00 – 19:00
Sub – Ned
Zatvoreno

Nazovite nas

+385 1 5510 832


Posjetite nas

Ulica grada Mainza 17, Zagreb


Zakažite termin

Osigurajte svoj termin već danas

Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.