ORTOPEDIJA

Haglundova peta

Naš ortopedski tim predvođen dr. Milanom Miloševićem suvereno rješava problematiku Haglundove pete.

Bolna i deformirana peta predstavlja zdravstveni, ali i estetski problem. Pored svakodnevnih obaveza, ubrzanog tempa života, hod sa takvom petom može biti prava muka. Česta je pojava crvenila i otekline, s prisutnim velikim teškoćama prilikom nošenja obuće. Takvo stanje nosi stručni naziv – Haglundova peta.

Haglundov deformitet predstavlja jedan od oblika bolne pete, nastao uslijed konflikta mekotkivnih struktura i koštanog dijela pete koja sama može biti različitog oblika. Između petne kosti i Ahilove tetive, postoji sluzna vrećica ili burza, koja uslijed konstantnog pritiska obuće na petu postaje inflamirana i bolna.SIMPTOMI I LIJEČENJE

Ubrzo peta postaje bolna i otečena, a hod otežan. Obuća postaje nelagodna i stvara poteškoće prilikom svakog koraka. Vremenom se oteklina povećava te stvara zabrinutost kod pacijenata. Osobito se promjene opažaju u mlađih ženskih osoba koje nose obuću s visokim petama!

Nakon ortopedskog pregleda s ultrazvukom pete, preporučuje se u početku neoperativno liječenje s nošenjem ortopedskih uložaka i fizikalnom terapijom. Ponekad je incicirano i davanje tzv. blokada, tj. injekcija anestetika i kortikosteroida u svrhu smanjenja upale i boli. Kod konzervativnog liječenja, preporučamo pulsnu magnetnu terapiju s primjenom autologne kondicionirane plazme. Već nakon nekoliko tretmana, vidljivo je osjetno poboljšanje u velikoj većini slučajeva.Za rezistentne slučajeve ovog stanja, rezervirano je operativno liječenje!

Poliklinika Ribnjak, kao jedinstveno mjesto usluga ortopedije i plastične kirurgije, prava je adresa za Vaš lak i bezbolan korak!

Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.