ORTOPEDIJA

Matične stanice iz hrskavice uške

Regeneracija zglobne hrskavice matičnim stanicama iz uške
ORTOPEDIJA

Nova metoda regeneracije

Prednost ove metode je u činjenici da se koristi pacijentovo vlastito tkivo, što znači da nema opasnosti od odbacivanja tkiva. Kliničke studije na ovu temu pokazuju značajno ubrzanje cijeljenja tkiva i reaktivaciju mehanizama cijeljenja.Po izboru hrvatskih pacijenata

Najdoktori 7 godina zaredom!


Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već sedmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!Transplantacija vlastitog tkiva, bilo koštane srži, bilo masnog tkiva, do sada je bila standardni dio protokola u liječenju matičnim stanicama. Kontinuirani razvoj biomedicine donio je mogućnost regeneracije hrskavičnog tkiva zglobova korištenjem presadnog tkiva iz područja uške. Korištenjem sofisticiranog uređaja Rigenera, možemo stvoriti poseban pripravak hrskavičnog transplantata koji se potom aplicira u područje oštećenog zgloba.

Ovom metodom izravno potičemo aktivaciju regeneracije oštećenih tkiva i liječenje bolnih zglobova. Radi se o minimalno invazivnom tretmanu, bez potrebe za liposukcijom ili sličnim invazivnim zahvatima.

Novi Rigenera uređaj omogućuje tretmane u područjima:

  • Ortopedije i traumatologije mišićno – zglobnog sustava
  • Plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije
  • Oralne kirurgije i stomatologije

Uređaj djeluje na principu mehaničke disagregacije, odnosno usitnjavanja biološkog tkiva (kože, hrskavice, vezivnog tkiva) uz pomoć specijalnih mikronoževa, kako bi se dobili autologni homologni mikro-graftovi na minimalno invazivan način.Laboratorijske studije pokazuju da stanice dobivene ovom metodom sadrže pozitivne znakove mezenhimalnih progenitorskih stanica i imaju iskoristivost od preko 90%, što ukazuje na njihovu veliku regenerativnu sposobnost.

Ovom metodom izdvajanja matičnih stanica čuva se vanstanična matrica, čime se osigurava njihova vlastita fiziološka sposobnost diferencijacije u ostale tipove tkiva.

ŠTO LIJEČIMO OVOM METODOM?

Ovom novom i revolucionarnom metodom tretiramo:

Prednost ove metode je što se koristi pacijentovo vlastito tkivo pri čemu nema opasnosti od odbacivanja tkiva, što, uostalom, dokazuju i kliničke studije, koje pokazuju i značajno ubrzanje cijeljenja tkiva te reaktivaciju mehanizama cijeljenja.Ova procedura ne zahtijeva posebnu pripremu od strane pacijenta i obavlja se kroz jednodnevni operativni zahvat. Nema potrebe za hospitalizacijom. Pacijent se otpušta iz klinike kroz nekoliko sati, a tretman se provodi  uz korištenje lokalne anestezije u području uzimanja tkiva. Poboljšanje stanja zglobova vidljivo je u kratkom periodu, a verificira se i ultrazvučnom pretragom od strane specijaliste ortopeda. Više informacija o samim matičnim stanicama, kako i zašto se koriste te koji su benefiti njihove primjene, možete saznati OVDJE.

Ne propustite ovaj revolucionarni tretman u Poliklinici Ribnjak!
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.