ORTOPEDIJA

BOLI ME RAME – što mi je činiti?

Brojni su uzroci bolnog ramena. Saznajte više u nastavku.
ORTOPEDIJA RAMENA

Sindrom bolnog ramena

Funkcionalna anatomija ramenog zgloba


Po izboru hrvatskih pacijenata

Najdoktori 7 godina zaredom!


Prepoznata kvaliteta i pouzdanost usluge već sedmu godinu zaredom. Brinemo za Vas i Vaše zdravlje na najbolji mogući način. Uvjerite se sami!Svi zglobovi u ljudskom tijelu su tisućama i tisućama godina evolucijom usavršavani sustavi koji čovjeku omogućuju obavljanje svih jednostavnih i kompliciranih radnji neophodnih za njegovo preživljavanje. Svaka deformacija bilo koje komponente tih složenih sustava dovest će do neravnoteže po pitanju funkcije ostalih struktura koje izgrađuju zglob, a  samim time do narušavanja funkcije ne samo deformiranog dijela zgloba, već do deformacije i malfunkcije čitavog zgloba. Srećom, u takvim situacijama aktiviraju se različiti kompenzacijski mehanizmi u vidu izvanzglobnih struktura (ligamenti, tetive, mišići) koji svojim pasivnim i aktivnim djelovanjem stabiliziraju zglob čija je funkcionalnost anatomski narušena, no ti kompenzacijski mehanizmi imaju svoj kapacitet i ukoliko se on premaši, dolazi do simptomatskih manifestacija zglobnog poremećaja.


U skupinu bolesti ramenog pojasa koje se svrstavaju pod pojam sindroma bolnog ramena ubrajamo sve bolesti koje se ne klasificiraju u prirođene i stečene bolesti ramena. Vrlo često su nejasnog porijekla, a uspješno se liječe i konzervativnim i, u težim slučajevima, operativnim metodama. U sindrom bolnog ramena ubrajamo poremećaje kao što su:

Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.