Prim.dr.sc. Vladimir Barbarossa, dr.med.

Pripravnički liječnički staž obavio je u Sveučilišnoj klinici “San Matteo”, Medicinskog fakulteta u Paviji (Italija). U svibnju 1977. godine položio je stručni ispit, a potom iste godine ostvaruje licencu za samostalni rad u Italiji.

U srpnju 1978. godine zapošljava se kao liječnik primarne zdravstvene zaštite. U prosincu 1978. godine prelazi u Ortopedsku bolnicu Biograd na moru kao specijalizant ortopedije i polaže specijalistički ispit u kolovozu 1984. godine u Zagrebu. U lipnju 1988. godine prelazi u Zavod za ortopediju Opće bolnice Sveti Duh u Zagrebu, a 13.03.2008. prelazi u Kliniku za traumatologiju Zagreb.

Uvodi u Zavod za ortopediju OB Sveti Duh radikalno liječenje koštanih infekcija metodom koštanog transporta, bolje poznata kao metoda Ilizarov. Brani magistarski rad, piše i objavljuje znanstvene i stručne radove vezane za metodu Ilizarov. Izlaže o istom na raznim stručnim sastancima kao učesnik i pozvani predavač u zemlji i inozemstvu. Promovira metodu medijski. Stvara primat Zavodu za ortopediju Sveti Duh kod primjene iste metode na natkoljenici i ekstremno velikim koštanim defektima. To postiže svojevrsnim modificiranim konstrukcijama originalnog aparata. U tom smislu u Zavodu za ortopediju liječe se najsloženije koštane upale iz cijele Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine. Izučava imunost bolesnika sa koštanim infekcijama u suradnji sa Alergološkim odsjekom Interne klinike OB Sveti Duh te uvodi adjuvantne metode liječenja. Voditelj je Odsjeka za koštane infekcije u Zavodu za ortopediju Sveti Duh. Usko surađuje sa Zavodom za kliničku mikrobiologiju i hospitalne infekcije i u suradnji objavjljuje više stručnih radova. Suosnivač je i dopredsjednik Udruženja za studij i aplikaciju metode Ilizarov (A.S.A.M.I.). Uvodi A.S.A.M.I. protokol za osteomijelitise i inficirane defekt pseudoartroze pri Zavodu za ortopediju O.B. Sveti Duh.

Surađuje sa Klinikom za traumatologiju Zagreb gdje dolazi kao pozvani operater kod najsloženijih slučajeva koštane infekcije i instruira doktrinu Ilizarov. Pomaže kod izrade jedne doktorske disertacije i dva magistarska rada, svi iz područja metode Ilizarov.

Uvodi posve nove operativne zahvate u Zavodu za ortopediju u području gornjeg torakalnog otvora, ramena, šake, kuka, koljena i stopala. Za vrijeme rada prakticira standardnu i revizionu ortoprotetiku kuka i koljena.

Aktivni je ortopedski suradnik u Poliklinici Ribnjak.
Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.