NAJKVALITETNIJA DOSTUPNA PREVENCIJA I KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA

SPORTSKO – DIJAGNOSTIČKI CENTAR

Sportski pregledi, mjerenja i briga za sportaše i one koji to tek počinju biti
PREGLEDI

Cjeloviti pregledi za sportaše

Poliklinika Ribnjak medicinska je ustanova gdje možete obaviti temeljitu medicinsko-sportsku evaluaciju, neovisno o dobi, spolu te vrsti i razini sportske aktivnosti koju prakticirate – naše dijagnostičke metode u potpunosti su prilagodljive Vama!“MENS SANA IN CORPORE SANO”

Ovaj dobro poznati slogan u potpunosti oslikava sve ono što naša ustanova nastoji pružiti kroz svoju uslugu.

Edukacija, prevencija ozljeda organa sustava za pokretanje, vrhunska dijagnostika, liječenje specijalističkim i biološkim metodama, cjelovito i sveobuhvatno praćenje pacijenta i individualni napredak u njegovom zdravstvenom statusu, imperativ su moderne zdravstvene skrbi.

Multidisciplinarni tim stručnjaka Poliklinike Ribnjak na različitim područjima medicine, kineziologije i zdravstveno usmjerene skrbi te vrhunski opremljen prostor za vježbanje unutar kompleksa same Poliklinike, garancija su najbolje moguće kvalitete usluge za naše klijente.

Naši eminentni stručnjaci na poljima ortopedije, kineziologije, fitnessa, nutricionizma i sportske medicine, pružaju Vam kompletnu uslugu na jednom mjestu.

Naglasak stavljamo na sve skupine sportaša, djecu i odrasle, profesionalne i rekreativne sportašice i sportaše, individualce i klubove. U našem sportsko-dijagnostičkom centru pažljivo su osmišljeni paketi usluga, među kojima se osobito ističu:

Na temelju rezultata dobivenih navedenim metodama procjene, izrađuje se sportsko-medicinska evaluacija sportaša.  Jedan od naših primarnih ciljeva je kroz ova testiranja obuhvatiti što je više moguće sportašica i sportaša dječje dobi. Međutim, potpuno istu uslugu možete dobiti i kao odrasli profesionalni sportaš, ukoliko želite dodatno napredovati, ili kao rekreativni sportaš, ukoliko želite ostvariti neki točno određeni cilj ili jednostavno želite objektivnu procjenu stanja u kojem se nalazite 

Sportsko – dijagnostički centar Poliklinike Ribnjak ne bavi se samo dijagnostikom, već nudi i kompletnu uslugu za sportaše (profesionalne i rekreativne) u kontekstu poboljšanja razine zdravlja i sportske izvedbe. U prvom redu, nudimo Vam mogućnost rada u našem vrhunski opremljenom prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu i rehabilitaciju, gdje Vam na raspolaganju stoje naši treneri koji će Vam do detalja objasniti i demonstrirati izvođenje svake vježbe. Naši stručnjaci na polju kineziologije i fizioterapije predvođeni profesorom kineziologije Kristijanom Blaževićem stoje Vam na raspolaganju, a više o cijeloj usluzi pročitajte OVDJE.

U suradnji s eminentnim stručnjacima na polju kineziologije, nutricionizma i fitnessa, nudimo Vam i mogućnost kreiranja plana i programa treninga i prehrane koji je individualiziran upravo za Vas i vaše sportsko – antropometrijske karakteristike. Nudimo Vam kompletno antropometrijsko mjerenje na temelju kojeg zajedno stvaramo realna očekivanja za Vaš daljnji napredak.

U sklopu našeg programa oporavka sportaša, bilo profesionalnih, bilo rekreativnih, nudimo Vam mogućnost primjene infuzijske otopine koja sadržava elektrolite, vitamine i antioksidanse, prijeko potrebne za uspješno funkcioniranje organizma. Ovaj tip infuzijske terapije koristi se kao brza i efikasna “optimizacija” organizma!

Dodatno, nudimo Vam i jedinstvenu mogućnost analize Vašeg genetskog nasljeđa u kontekstu pravilne prehrane i maksimalno sigurnog bavljenja sportskom aktivnošću. Naime, DNA life analiza u sklopu DNA diet protokola testiranja omogućuje potpunu individualizaciju plana i programa prehrane kreiranom samo za Vas, a u sklopu DNA sport protokola testiranja možete saznati važne informacije vezane uz sportsku aktivnost koju prakticirate – kvalitetu vašeg tetivnog tkiva, podložnost ozljedama, omjere mišićnog tkiva (parametri mišićne izdržljivosti i snage), itd. Detaljnije o zdravstveno usmjerenom planu i programu prehrane možete saznati OVDJE.

U našoj ustanovi možete Vašem djetetu osigurati pravilnu i temeljito izvedenu medicinsko-sportsku evaluaciju, a zatim i u privatnoj suradnji s našim stručnjacima poraditi na koordinacijskim deficitima istaknutim kroz samu analizu. Ova metoda jedna je od najkorisnijih metoda procjene u dječjoj dobi. Više informacija saznajte OVDJE.

Dijagnostička metoda na koju osobito stavljamo naglasak je spiroergometrija. Ova metodzlatni je standard u procjeni kondicijskog stanja sportaša, prednosti i nedostataka sportaša na polju njegovog kardiovaskularnog i plućnog kapaciteta te procjene kardiopulmonalne rezerve i trenažnih zona 

Zahvaljujući superiornim kliničkim protokolima spiroergometrijskog testiranja koje je u potpunosti prilagođeno dobi, spolu, antropometrijskim mjerama, vrstte razini fizičke aktivnosti u kojoj sportaš participir(profesionalni/rekreativni sportaš), određuju se idealni parametrpotrebni za kvalitetno bavljenje sportom, neovisno o tome jeste li profesionalni sportaš koji teži dodatnom napretku i savršenstvu, ili ste rekreativni sportaš koji želi sigurno uživati u sportskoj aktivnosti. 

Ova metoda s punim se pravom naziva zlatnim standardom sportske dijagnostike i apsolutno je jedini objektivan način za pravilnu procjenu funkcije srca i pluća i njihove rezerve te procjenu i određivanje metaboličko-trenažnih zona. Nevažno je čak jeste li sportaš ili niste, nevažno je koja ste vrsta sportaša (profesionalni/rekreativni) – spiroergometrijsko testiranje najbolja je stvar koju možete napraviti za sebe.

Možda imate dijete koje se bavi sportom ili ga tek planirate uključiti u sportsku aktivnost – na pravom ste mjestu. Ne postoji dijagnostička metoda kojom možete dobiti toliku količinu kvalitetnih informacija o stanju organizma na tako neinvazivan način. Detaljnije o spiroergometriji pročitajte OVDJE.Svi sportaši mandatorno prolaze pregled liječnika specijalista medicine rada i sporta najmanje dvaput godišnje. Nažalost, ti pregledi nisu ni izbliza opširni i temeljiti koliko bi trebali biti, stoga Poliklinika Ribnjak svojim vlastitim primjerom želi izraziti podršku svakom kvalitetnom programu usmjerenom ka očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti, osobito najmlađih kategorija sportaša. 

Naposlijetku, u sklopu našeg sportsko – dijagnostičkog centra dostupne su vam sljedeće usluge: 

Ultimativni cilj ovog projekta je objektivno procijeniti kompetenciju profesionalnih i rekreativnih sportaša za sudjelovanje u sportskoj aktivnosti, omogućiti im uvid u vlastito fizičko stanje, objektivnom dijagnostikom utvrditi faktore koji ograničavaju bavljenje sportskom aktivnosti (ozljede, bolesti, anomalije) te omogućiti sportašu što brži povratak sportskoj aktivnosti, a sve to kontinuiranom i temeljitom brigom o njegovom zdravlju.

Uvjerite se u iznimnu kvalitetu naše usluge i obratite nam se s povjerenjem,

Vaša Poliklinika Ribnjak.
IZDVOJENE USLUGE

Prostor za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu

Mjesto na kojem možete dobiti najraznovrsniju uslugu – kondicijsku pripremu, rehabilitacijski trening, medicinsko-sportsku evaluaciju djeteta, edukaciju o pravilnom izvođenju vježbi, te vrhunskog trenera koji će Vam biti osobni asistent u provođenju svake od njih!

U našem sportsko – dijagnostičkom centru na raspolaganju Vam stoji vrhunski uređen prostor za vježbanje kao i trener koji će Vam se maksimalno posvetiti u Vašem predviđenom terminu. S trenerom možete prilagođavati zadani plan i program treninga Vašem trenutnom stanju, izvoditi vježbe s tendencijom osobnog napretka i ono najvažnije, izvoditi vježbe na najkvalitetniji mogući način, i za Vaše zdravlje, ali i za Vaš osobni cilj. 

Jedan od naših primarnih ciljeva je kroz ova testiranja obuhvatiti što je više moguće sportašica i sportaša dječje dobi. Međutim, potpuno istu uslugu možete dobiti i kao odrasli profesionalni sportaš, ukoliko želite dodatno napredovati, ili kao rekreativni sportaš, ukoliko želite ostvariti neki točno određeni cilj ili jednostavno želite objektivnu procjenu stanja u kojem se nalazite U prvom redu, nudimo Vam mogućnost rada u našem vrhunski opremljenom prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu i rehabilitaciju, gdje Vam na raspolaganju stoje naši treneri koji će Vam do detalja objasniti i demonstrirati izvođenje svake vježbe. Naši stručnjaci na polju kineziologije i fizioterapije predvođeni profesorom kineziologije Kristijanom Blaževićem stoje Vam na raspolaganju, a više o cijeloj usluzi pročitajte OVDJE.

U suradnji s eminentnim stručnjacima na polju kineziologije, nutricionizma i fitnessa, nudimo Vam i mogućnost kreiranja plana i programa treninga i prehrane koji je individualiziran upravo za Vas i vaše sportsko – antropometrijske karakteristike. Nudimo Vam kompletno antropometrijsko mjerenje na temelju kojeg zajedno stvaramo realna očekivanja za Vaš daljnji napredak.

U našoj ustanovi možete Vašem djetetu osigurati pravilnu i temeljito izvedenu medicinsko-sportsku evaluaciju, a zatim i u privatnoj suradnji s našim stručnjacima poraditi na koordinacijskim deficitima istaknutim kroz samu analizu. Ova metoda jedna je od najkorisnijih metoda procjene u dječjoj dobi. Više informacija saznajte OVDJE.

Individualizacija plana i programa treninga samo je početni korak u ostvarenju Vašeg konačnog cilja. Daljnji koraci uključuju jasnu i postojanu motivaciju da se plan i program treninga vjerno slijedi, stvaranje realnih očekivanja u vidu vremena potrebnog za ostvarenje tog cilja, ali i još jednu izuzetno bitnu komponentu – pridržavanje uputa iz plana i programa i pravilno i točno izvođenje vježbi. 
IZDVOJENE USLUGE

Spiroergometrija

Zlatni standard testiranja u opterećenju

U Poliklinici Ribnjak koristimo testove koji predstavljaju zlatni standard te napredne tehnologije kako bismo osigurali najobjektivniju moguću ocjenu kondicijskog stanja bilo profesionalnih, bilo rekreativnih sportaša. Među tim metodama osobito se ističe spiroergometrija, pretraga koja se izvodi na pokretnoj traci (ili bicikl-ergometru), pri čemu ispitanik postupno svladava sve veći i veći napor, ovisno o brzini kretanja te nagibu trake. Na EKG monitoru očitava se srčana funkcija (frekvencija, ritam, ST-spojnica i sl.) te se prati eventualna pojava aritmija. Ispitanik tijekom testiranja nosi masku koja omogućava analizu izdahnutih plinova te analizu disanja.

Osnovna funkcija spiroergometrije je procjena kardiopulmonalne rezerve te određivanje tzv. „aerobnog praga“ i „anaerobnog praga“ organizma, odnosno utvrđivanje metaboličkih (trenažnih) zona. Cilj pretrage je potaknuti ispitanika na maksimalan angažman te ga gurnuti u crvenu zonu napora, pri čemu količina kisika koju ispitanik disanjem unosi u organizam ne može biti iskorištena zbog ograničenih kapaciteta organizma, uslijed čega organizam prelazi stvaranje energije bez korištenja kisika – na anaerobno funkcioniranje.

Iz razine opterećenja, njenog trajanja, načina kretanja i disanja, odnosa potrošnje kisika tijekom udisanja i proizvodnje ugljičnog dioksida tijekom izdisanja, objektivno se utvrđuju metaboličke (trenažne) zone, kondicijska sprema te njezina usklađenost sa specifičnim sportom odnosno sportskim aktivnostima. Navedeni podaci služe za objektivnu procjenu nedostataka sportaša za određenu aktivnost te za planiranje i provođenje potrebnog trenažnog procesa u skladu s ciljevima treninga (podizanje aerobnog i anaerobnog kapaciteta i izdržljivost, specifične efikasnosti sportaša, mršavljenje, itd.).

Multidisciplinarni tim stručnjaka u Poliklinici Ribnjak razvio je nekoliko različitih protokola spiroergometrijskog testiranja, ovisno o dobi, spolu, razini sportske aktivnosti u koju je ispitanik uključen te vrsti sporta kojim se bavi. Takav način testiranja omogućuje objektivizaciju rezultata te olakšava procjenu stvarnog kondicijskog stanja ispitanika. Samo testiranje najčešće traje između 45 i 90 minuta. Detaljnije o samom testiranju pročitajte OVDJE.

IZDVOJENE USLUGE

Amplitrain

Elektrostimulirana tjelovježba

Amplitrain je uređaj koji potiče elektro-nervnu i mišićnu stimulaciju. To je potpuno nova EMS metoda treniranja koja se razlikuje od ostalih klasičnih metoda izgradnje mišića. Radi se o intenzivnom treningu koji štiti zglobove bez opasnosti od ozljeđivanja i to u kratkom vremenu. Istovremeno, trenira sve glavne mišićne skupine, što dolazi do izražaja već kroz jedan ili dva treninga tjedno u trajanju od 20 minuta.

Amplitrain ne zahtijeva sportske vještine, znanje o fitnessu i iskustvo treniranja, pa ga zato mogu koristiti i ljudi koji se ne bave sportom, rekreativci, poluprofesionalni i profesionalni sportaši.

Djelovanje:

  • Dubinsko – stimulira dubinske motoričke živce, aktivira mišićnu stanicu i izaziva kontrakciju u mišiću.
  • Volumensko – kroz aktivaciju svih vrsta tkiva kroz koje protječe struja nastaje široko polje djelovanja (povećanje mišićnog volumena).
  • Aktivacija stanica – premješta stanice u stanje slično onome neposredno prije stanične diobe (ubrzanje metabolizma, odstranjenje štetnih produkata).


AMPLITRAIN primjena

  • Fitness – oblikovanje tijela, ciljana izgradnja i održavanje mišićne mase, stabilizacija mišića cijelog tijela, povećanje izdržljivosti, trening srčano-krvožilnog sustava, ubrzanje metabolizma, poticanje sagorijevanja masti i smanjenje tjelesne mase.
  • Profesionalni sport – optimizacija regeneracije, oblikovanje mišićne mase, porast snage, povećanje izdržljivosti, lokalna stabilizacija, prevencija ozljeda, priprema za sportsko natjecanje, kondicijski i kardio trening.
  • Fizikalna terapija i rehabilitacija – podrška potpunom ili djelomičnom povratku pokretljivosti, podrška sustavnom i ciljanom treningu u školi hoda, stabilizacija zglobova, izgradnja mišića, jačanje mišića, prevencija ozljeda, ublažavanje ili potpuno otklanjanje boli u kralježnici i zglobovima, regeneracija mišića, održavanje lokomotornog sustava.

Za više detalja, pogledajte OVDJE.


Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2021. Sva prava pridržana.