OPORAVAK NAKON INTENZIVNE SPORTSKE AKTIVNOSTI

Infuzijska nadoknada elektrolita i vitamina

Infuzijska terapija kao brza i efikasna “optimizacija“ organizma!

O intravenoznoj terapiji


Intravenozna terapija, poznatija kao „infuzija“, postupak je ubrizgavanja esencijalnih tekućina bogatih elektrolitima, vitaminima i antioksidansima. Ubrizgava se u krvotok s posljedičnim učinkom u organizmu s ciljem brzog rješavanja različitih tegoba, a koristi se od 1960. godine. Smatra se starom, ali temeljito izučenom i pouzdanom metodom liječenja, a zbog svojih sjajnih rezultata naziva se „tajnim oružjem“ zvijezda poput Simona Cowella, Cindy Crawford, Rihanne, Brad Pitta i dr. Najčešće je u obliku infuzije, bolusa ili shutova, a sadrži vodu, lijekove i nutrijente kao što su vitamini, minerali i aminokiseline.


Terapijski postupciTijekom terapije, medicinska sestra umeće intravensku cijevčicu koja je pričvršćena na vrećicu fiziološke otopine. Vrećica tada visi iznad glave pacijenta. Vrećice za intravensku terapiju dizajnirane su tako da gravitacija, za razliku od štrcaljke ili druge prisilne tehnike, tijekom vremena prenosi tekućinu u vene. Trajanje jednog tretmana razlikuje se od osobe do osobe, ali je najčešće između 30 i 60 minuta, tijekom kojih možete udobno smješteni čitati knjigu, gledati TV, koristiti mobitel i slično. Ovaj način terapije ima i svoj prehrambeni učinak, jer tradicionalnim načinom prehrane naš organizam sagorjeva tek 20% hranjivih tvari.


Mehanizam učinkaIntravenozna terapija aplicira se direktno u krvotok, a potom se prenosi krvlju po tijelu da bi se postigli željeni učinci. Oralna terapija se, za razliku od intravenozne, uzima per os, tj. kroz usta, dok se topikalna daje lokalno u mjesto primjene. Upravo se zbog razlike u primjeni istih terapijskih tvari, razlikuje i njihova apsorpcija, a posljedično tome i njihov učinak. Intravenska terapija ima apsorpciju 100%, dok oralna primjena lijeka/terapije omogućuje apsorpciju samo 20% primjenjene terapije. Sve to govori u prilog tome kako je intravenska terapija najbolji i najbrži način isporuke suplemenata i rehidracije organizma.


Zašto izabrati ovu vrstu terapije?


Svaki intravenski terapijski tretman osmišljen je tako da sadrži optimalnu ravnotežu vitamina, antioksidanata i lijekova za pružanje širokog raspona zdravstvenih pogodnosti. Ako nikada niste iskušali intravensku terapiju, možda se pitate kako ova jedinstvena terapija može biti korisna za vas. Intravenska terapija poboljšava vaše cjelokupno zdravlje i dobrobit, povećava razinu energije i pomaže vam da se oporavite od bolesti brže, uz mnoge druge zdravstvene koristi.

Ukoliko na zdravlje gledamo s aspekta Svjetske zdravstvene organizacije, koje prema definiciji glasi: „Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.“, ispravno je reći kako intravenska terapija djeluje na svim razinama zdravlja, što je zapravo jedan od glavnih razloga zašto se ljudi odlučuju za ovaj tretman. Sportaši uvijek žedno traže sljedeći uspjeh i cilj, a ovakav vid terapije u tom kontekstu omogućuje efikasan oporavak nakon izlaganja svog tijela naporu do njegovih krajnjih granica.

Intenzivni trening vrlo je zahtjevan za tijelo i prilikom njegova odrađivanja troši se više hranjivih tvari i vitamina, a sve s ciljem održavanja vrhunske učinkovitosti. Osim brojnih zdravstvenih i sportskih benefita, intravenska terapija pokazuje i svoju veliku učinkovitost i pri mamurluku, a kod pripadnica nježnijeg spola su izuzetno popularni zbog naglašavanja ljepote, što postižu svojim učinkom na koži od iznutra prema van, za razliku od krema i balzama koji djeluju većinom samo površinski.


Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.