SPORTSKA DIJAGNOSTIKA

Osobni trener pri Poliklinici

Naši stručnjaci na polju ortopedije, medicine sporta, kineziologije i fitnessa stoje Vam na raspolaganju u nekoliko opcija – kondicijska priprema, medicinsko-sportska evaluacija djeteta, funkcionalna rehabilitacija, edukativni treninzi, sportska masaža te pružanje asistencije u ciljanom treningu

Individualizacija plana i programa treninga samo je početni korak u ostvarenju Vašeg konačnog cilja. Daljnji koraci uključuju jasnu i postojanu motivaciju da se plan i program treninga vjerno slijedi, stvaranje realnih očekivanja u vidu vremena potrebnog za ostvarenje tog cilja, ali i još jednu izuzetno bitnu komponentu – pridržavanje uputa iz plana i programa i pravilno i točno izvođenje vježbi. Svaka vježba u planu i programu treninga u njega je uključena s razlogom, a eventualne nepravilnosti u izvođenju tih vježbi dovest će do nezadovoljavajućih rezultata, što je iznenađujuće čest problem kod na ovaj način koncipiranih treninga. Čak ni na papiru najdetaljnije koncipirani treninzi ne mogu zamijeniti trenera koji stoji uz Vas dok izvodite vježbu – osim što Vas svojom prisutnošću motivira da pronađete djelić snage za koji možda niste ni znali da posjedujete, ujedno Vas i ispravlja tijekom samog vježbanja.  U našem sportsko – dijagnostičkom centru na raspolaganju Vam stoji vrhunski uređen prostor za vježbanje kao i trener koji će Vam se maksimalno posvetiti u Vašem predviđenom terminu. S trenerom možete prilagođavati zadani plan i program treninga Vašem trenutnom stanju, izvoditi vježbe s tendencijom osobnog napretka i ono najvažnije, izvoditi vježbe na najkvalitetniji mogući način, i za Vaše zdravlje, ali i za Vaš osobni cilj. Naši stručnjaci osposobljeni su za: 

  • demonstraciju pravilnog izvođenja vježbi 
  • provođenje trenažnog procesa koji utječe na razvijanje jednostavnih i složenih obrazaca kretanja, te intermuskularnu i intramuskularnu koordinaciju 
  • edukaciju u našem prostoru za zdravstveno usmjereno vježbanje – uključuje upoznavanje sa trenažerima, slobodnim utezima i ostalim pomagalima
  • rad s djecom u sklopu medicinsko-sportske evaluacije 
  • podučavanje ispravne tehnike sadržaja, periodizacije opterećenja, te anatomskih osnova ljudskog tijela 
  • rad sa profesionalnim i rekreativnim sportašima na kondicijskoj pripremi
  • rad u našoj teretani s rekonvalescentima na ciljanom jačanju oštećenog tkiva 
  • kineziološko pristupanje na prekretnici između fizikalne rehabilitacije i kondicijske pripreme, koje za cilj ima pripremiti koštano-zglobne, tetivne, mišićne i živčane strukture na progresivne podražaje 
  • provođenje sportske masaže


U našoj ponudi možete pronaći nekoliko vrsta asistencije u treningu, a sve ih provodi naš renomirani vanjski suradnik Kristijan Blažević u suradnji s našim fizioterapeutom Hrvojem Vidovićem, te drugim kineziolozima i fizioterapeutima.  

Kristijan Blažević profesor je kineziologije, kondicijski te nogometni trener. Trenutno uz dužnosti u našoj Poliklinici obnaša i dužnost službenog kondicijskog trenera ženskim i muškim seniorskim i juniorskim reprezentativcima Hrvatske u stolnom tenisu. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u provođenju trenažnog i rehabilitacijskog programa vrhunskih sportaša, rekreativaca i djece. Razvio je metodu kognitivno-motoričke analize kojom, s velikim postotkom uspješnosti, procjenjuje koordinacijsko-motoričke sposobnosti u djece na temelju specijalno dizajniranih testova. 

Sve opcije treninga i rehabilitacije provode se u našem prostoru za zdravstveno usmjerenu tjelovježbu. Prostor je moderno i bogato opremljen.

Naš sportsko-dijagnostički centar u kontekstu treninga i rehabilitacije nudi Vam sljedeće usluge:


INDIVIDUALNI TRENING

Individualna kondicijska priprema


U potpunoj suradnji sa sportašima i njihovim trenerima, naš stručnjak na temelju višegodišnjeg iskustva planira i programira trening usmjeren ka prevenciji ozljeda, očuvanju zdravlja i razvoju specifičnih sposobnosti. Više informacija saznajte OVDJE.


RAD S NAJMLAĐIMA

Medicinsko-sportska evaluacija djeteta


Medicinsko-sportska evaluacija djeteta prije ili neposredno nakon uključenja u sportsku aktivnost od ključnog je značaja u njegovom pravilnom psihofizičkom razvoju. Dijete koje od najranijih dana usvaja nepravilne obrasce kretanja razvit će puno snažnija ograničenja od svojih vršnjaka koji automatizirane pokrete izvode na pravilan način. Jednako tako, važno je i što je ranije moguće otkriti ograničenja nametnuta genetikom i fizičkim predispozicijama, a sve s ciljem usmjeravanja djeteta u aktivnost koja će donijeti najveći benefit njegovom zdravlju. Više informacija saznajte OVDJE.


REHABILITACIJA

Funkcionalna kineziološka rehabilitacija


Asistencija u vježbanju provođenjem individualno dizajniranog programa vježbanja prilagođenog dobi, spolu, antropometrijskim mjerama, vrsti te težini ozljede. Ova vrsta rehabilitacije provodi se nakon završetka programa statičke rehabilitacije koju u našoj ustanovi provode certificirani fizioterapeuti.


EDUKACIJA

Edukacijski trening


Trening popraćen demonstracijama različitih vježbi, uz istovremeno objašnjavanje svakog koraka u njenom pravilnom izvođenju te funkcije svakog pojedinog pokreta od kojeg se vježba sastoji.

Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.