SPORTSKA DIJAGNOSTIKA

Stručna procjena kineziologa

Stručna procjena kompetentnog eksperta za točno određeni sport o situacijskoj efikasnosti sportaša


Stručna procjena kompetentnog eksperta za točno određeni sport o situacijskoj efikasnosti sportaša temeljena na notacijskoj analizi i procjeni antropološkog statusa klijenta. S obzirom na njegove antropometrijske mjere, na temelju određenog uzorka utakmica/natjecanja, kojima kompetentni ekspert prisustvuje, vrši se objektivizirana procjena vrlina i mana u izvedbi sportaša, radi se procjena ograničavajućih faktora koji mogu ugroziti njegov daljnji napredak (primjerice, visina u košarkaša), te se analiziraju i detektiraju različite komponente izvedbe sportaša koje se mogu unaprijediti s ciljem njegovog napretka. ANALIZA

Notacijska analiza

Notacijska analiza je objektivan način bilježenja izvedbe sportaša, tako da ključni dijelovi izvedbe mogu biti ocijenjeni na dosljedan i pouzdan način. Ovo omogućava povratnu informaciju koja je točna i objektivna. Nikakva promjena u izvedbi sportaša na terenu ne događa se bez adekvatne povratne informacije, zbog čega je njena uloga ključna u procesu poboljšanja izvedbe. Opskrba ovih točnih i preciznih povratnih informacija jedino je moguća ako su izvedba sportaša i trening u kojem sudjeluje izloženi podrobnoj analizi stručnjaka.  Razvoj tehnologije najviše utječe na objektivizaciju i kvalitetu analize izvedbe. Digitalni video i poboljšanja kompjuterskih procesora i kapaciteta pretvorili su biomehaničku i notacijsku analizu u nešto neprepoznatljivo u odnosu na prije deset godina, time osiguravajući mnogo bržu povratnu informaciju i mnogo realističniji povratni rezultat trenerima i samim izvođačima. Upotreba instrumenata za sistemsko promatranje, osigurava istraživačima metodu za prikupljanje podataka o ponašanju trenera i sportaša. Ovi podaci se mogu analizirati i procesuirati na različite načine u cilju dolaska do opisnog profila njihovih akcija koja se zatim prosljeđuje kao informacija sportašima i trenerima. Poboljšanja u kompjuterskoj i video tehnologiji mogu učiniti ovo promatranje učinkovitijim i osigurati trenerima audio-vizualnu informaciju o njihovom odnosu sa sportašima.  

Stručnjaci koji djeluju kao vanjski suradnici u SDC Poliklinika Ribnjak svojom kvalitetnom i podrobnom analizom omogućuju procjenu budućeg potencijala sportaša kao i isticanje komponenti u njegovoj izvedbi koje se mogu poboljšati. Cilj njihove analize jest poboljšati krajnji rezultat sportaša, budući da je jedino mjerilo kvalitete u natjecateljskom sportu – krajnji rezultatNa taj način učinit će sportaša boljim i u konačnici, najboljom mogućom verzijom samoga sebe. 

Ukratko


Poliklinika Ribnjak jedinstvena je ustanova na području Republike Hrvatske. Objedinjuje različite grane medicine, a sve kako bi ostala vjerna svom sloganu “Zdravlje i Ljepota. Zajedno”. Ortopedija, napredna sportska dijagnostika, funkcionalna i kineziološka rehabilitacija, estetska kirurgija i tretmani, usluge su koje pružamo svakodnevno, stručno i u skladu s najnovijim profesionalnim standardima.
Mapa straniceORTOPEDSKI SKOROVI

Prilikom preračunavanja koristi se fiksni tečaj konverzije, koji iznosi 7,53450 HRK za 1,00 EUR, a  koji je utvrdilo Vijeće Europske unije.


Newsletter


Prijavite se za newsletter Poliklinike Ribnjak i primajte pogodnosti i novosti izravno u svoj inbox.


Don’t miss out!
Invalid email address

Poliklinika Ribnjak 2022. All rights reserved.